Klub - Aktuality

Žáci zakončili sezónu 6.místem na MČR

O minulém víkendu naši žáci zavítali do Loun na letošní MČR žáků. Na MČR jsme se probojovali vítězstvím v oblastním přeboru. Celou sezónu nám v SmOP šlapal na paty Klasik Frýdek Místek. Přestože jsme před finálovým turnajem měli v soutěži jedinou prohru s Klasikem, Klasici zaváhali pouze ve třech zbývajících zápasech s námi a to v jednom případě se čtyřmi extra-směnami. Na domácím finálovém turnaji jsme však již nezaváhali a zajistili si tak účast na MČR v Lounech.

V prvním zápase jsme hned v pátek ráno nastoupili proti domácí Lokomotivě. Zápas se postupně vyvíjel v jednoznačnou záležitost. Pálil celý lineup, o čemž vypovídá celkový počet 13-ti hitů. Sam na kopci vydržel s 35-ti nadhozy celé 3 směny a pustil na mety jen 3 hráče a o dva z nich se postaral David Č. na zadákovi chycenou krádeží. Zápas s celkovým skóre 0:25 v náš prospěch se tak zdál dobrým vstupem do turnaje.

Ve druhém zápase jsme narazili na loňské mistry z Třebíče. Zápas začal na kopci Ondra a po nervózním začátku na obou stranách předával zápas Danovi za vyrovnaného stavu 1:1. Ve druhé směně již Nuclears ukázali na pálce svou sílu a v kombinaci se dvěma metami zdarma a další chybou jsme do dohrávky šli s pětibodovým mankem. I ve druhé směně se nám podařilo dostat na mety, avšak běžeckými chybami jsme se připravili o možnost skórování nejprve na velmi rychlý backdoor příhoz na první a hned poté chycenou krádeží na druhé metě. V následujících směnách se nám již v útoku vůbec nedařilo a třebíčští jen navyšovali skóre na celkových 15:1. V zápase naši čtyři nadhazovači měli celkově téměř 140 nadhozů.

V sobotu nás čekal nejdůležitější zápas o postup do semifinále s Pipasem. Pipas Brno již v letošní sezóně několikrát ukázal, že patří k republikové špičce. Semifinále ČBP s Nuclears prohrál Pipas v dohrávce o jediný bod. V první směně jsme se ihned ujali vedení 2:0, dohrávku jsme začali metou zdarma a po dvoumetrovém odpalu a prvním autu soupeř vyrovnal na 2:2. Ve druhé směně jsme na pálce neprosadili a v dohrávce se nám díky špatné komunikaci podařilo vyrobit při obsazené 1. a 3. metě chybu, která nás stála dva doběhy. Ondra si na kopci vedl skvěle a další dvě směny byly na obou stranách i díky kvalitním obranám bez doběhů. V páté směně již měli oba nadhazovači vyčerpaný limit a přicházela naděje na změnu vývoje zápasu. Bohužel se nám „podařilo" darovat v dohrávce páté hned čtyři mety zdarma a tak namísto dvoubodové ztráty jsme rázem prohrávali o šest doběhů. Přesto jsme dokázali soupeře dostat pod tlak a bez autů třikrát skórovat. Potom však přišli tři strikeauty, z toho dva „prokoukané" a bylo po nadějích na semifinále. Celkové skóre 8:5.

Naším posledním zápasem se tak stal souboj o páté místo s pražským Tempo Titans. Soupeři se vstup do zápasu povedl lépe a po první směně se ujal vedení 0:2 díky pěkným odpalům a první naší chybě. Na našich hráčích již byla vidět únava a bohužel jim chyběla chuť do hry. A tak přestože Sam na kopci předkládal poli jeden jednoduchý aut za druhým, naše pole „vyrobilo" v zápase celkem 9 chyb, na což jsme u tohoto týmu rozhodně nebyli zvyklí. V útoku se nám podařilo výrazněji prosadit až v páté směně, kdy po odpalu Sama a Davida Č. přišel Danův tříbodový homerun. Po páté směně jsme prohrávali 4:11, přesto jsme se v šesté směně ještě pokusili o obrat zápasu. Soupeř se neustále uklidňoval tím, že náskok je dostatečný a rázem bylo skóre 9:11. Na tomto stavu se však již skóre bohužel zastavilo a my jsme obsadili na MČR celkové 6.místo.

Náš tým předvedl, dle mého názoru, na MČR sympatické výkony, které jsou příslibem do budoucna. Na pálce musím vyzdvihnout výkony Davida Č. (0.667) Dana (0.545) Alex (0.500) a Sama (0.417). Na nadhozu vynikal Ondra (bez umožněného doběhu) a Sam. Do budoucna by kluci měli zapracovat na soustředěnosti, bojovnosti a vůli po vítězství. Toto jsou vlastnosti, které nás (samozřejmě kromě dalšího upevňování baseballových a atletických dovedností) zatím dělí od špičky žákovského baseballu v ČR.

Chtěl bych poděkovat všem hráčům a také rodičům za velkou podporu na turnaji!!!

Na MČR reprezentovali Arrows tito hráči: Michael Andraško, Vojta Bobek, Dan Černý, David Čontoš, Michal Kovala, Ondra Košata, Lukáš Martiňák, Sam Noskievič, David Prokeš, Alex Slaná, Jakub a Saša Šínovi, Šimon Vagner.

  • Tým: Baseball U11