Klub - Aktuality

ARROWS skončili třetí

V poslední srpnový den jsme hráli ply offové zápasy s Kotlářkou Praha.

Po prvním víkendu byl stav série hrané na tři vítězství 1:1.
Soupiska byla mírně ořezaná, jelikož Ondřej Satoria, Adam Král a Tomáš Ondra jsou na MS do 18 let na Taiwanu. Ani dvě stálice A-týmu nemohly nastoupit z důvodů svatby Joe Truesdale a Přema Paluch, ale sebe si nebrali.
Tak dostali šanci borci,kteří moc nehráli nebo kteří nikdy za muže nenastoupili.

První zápas 1:10

{scorebox gameid=1590}

Za Arrows nastoupil na kopci Martin Drong. Házel dobře, ale bohužel po několika šťastných odpalech musel jít z kopce ve čtvrté směně za stavu 0:6. Láďa Dluhoš hodil jednu směnu a po něm přišel Martin Kubovčík, který zápas doházel. Za Kotlářku nastoupil nejlepší nadhazovač ligy Jason Daniels, který házel dominantně a moc jsme proti němu neudělali. Útok Kotlářky začal v první směně tříbodovým homerunem Jakuba Sládka. Kotlářka tlačila celý zápas a zaslouženě vyhrála a ujala se vedeni 2:1 na zápasy.

Druhý zápas 0:1

{scorebox gameid=1591}

Abychom se dostali do finále, museli jsme vyhrát druhý zápas a přesunout se na na pátý zápas do Prahy. Zápas byl velkým soubojem nadhazovačů Michala Liska a Marka Červenky.Útoky obou týmu se k ničemu moc nedostali, kluci házeli výborně. Michal byl v šesté směně vystřídán Gregem McCarthym, který zaskočil za Michala a házel také skvěle.Po devíti směnách byl stav 0:0. Tak nastal tiebrake s obsazenou první a druhou metou, Kotlářce se povedlo dotáhnout jen jeden bod, což byla naše šance. Ale po nepodařené ulívce nasledoval odpal do dvojoutu. A symbolický konec zápasu, kdy náš nejlepší pálkař Jakub Malík odpálil do vzduchu a po chyceni byl konec naší šance na titul.

Ještě nás čeká Final Four Českého poháru, tak tréninky a příprava bude pokračovat.
Chtěl bych poděkovat fandům, kteří nás povzbuzovali, i když začátek ligy nebyl zrovna nejkrásnější.

  • Tým: Baseball Muži