Klub - Aktuality

Extraliga žaček , turnaj Praha - Sabat

Naše žačky o uplynulém víkendu odehrály poslední turnaj základní části České extraligy žaček v softballu. Přestože jsme pokazili zlomový zápas turnaje s JOUDRS Praha B, podařilo se nám uhájit postupovou pozici na finálový turnaj Extraligy. A to se vyplatí je nejdůležitější.

Cílem letošní sezony je sbírat hráčské zkušenosti a postup na finálový turnaj pro 6 nejlepších týmů republiky byl na začátku bonus. Je perfektní a svědčí to o rostoucích kvalitách týmu, že jsme si účast vybojovali a holkám za to patří velký dík.

Poslední turnaj základní části nás svedl ve skupině s týmy Eagles Praha, Joudrs Praha a Merklín. Na začátek jsme si poradili v dobře rozehraném utkání s Eagles, pak nás čekalo utkání s favoritem ligy Joudrs Praha, kde jsme šetřili síly na večerní utkání s Merklínem. Merklín na nás vyrukoval s kvalitní nadhazovačkou a tak nás těsné vítězství stálo hodně sil. Ve skupině vzniklo kolečko a nás poměr obdržených bodů odsunul na 3. místo, to nám pořád ale dávalo naději celkově uhrát na turnaji lichotivé 5. místo.

Nedělní ranní utkání s Joudrs Praha B bylo takové, na které je lepší rychle zapomenout. Nedokázali jsme se prosadit na jejich nadhazovačku a v obraně jsme vyrobili několik fatálních chyb po kterých jsme soupeři darovali body. V dohrávce zápasu se nám naskytla šance strhnout vítězství na svou stranu, ale běžkyně ze skorovacích pozic na 2B a 3B jsme pro potřebné body už nedokázali stáhnout i přes to, že soupeř už byl na kolenou. Velmi nepřesný rozhodčí navíc deptal psychiku týmu a hlavně pak nadhozu takřka ukázkově. Závěr zápasu poznamenala situace na 1B, která byla safe v náš prospěch ale metovou rozhodčí vyhlášená jako out. Po našem protestu rozhodčí po poradě výrok změnili, ale jak jsem už psal nedokázali jsme toho využít. Na celé situaci bylo pro mně osobně nechutné, že ačkoli šlo o zjevný safe, který viděl každý na stadionu, koučové Joudrs ve snaze urvat vítězství halasně stahovali své hráčky z pole a 10-ti až 12-ti letým dětem předváděli, že na nějaké fair-play se u nich nehraje. Prohra 4:5 nás poslal do boje o 7. místo s Merklínem. Celý zápas jsme se opět trápili se soupeřovým nadhozem zatímco Merklín navyšoval vedení až na 0:5. V dohrávce se však holky hodně zvedly a otočily zápas na konečných 6:5 a spravily si tak chuť po ranním utkání.

Náš výkon stojí hlavně na Báře, Zuzce, Robči, Alex a nově Elišce a "malé" Báře i ostatní holky se od začátku sezony obrovsky zlepšily a tak tým hezky šlape, což věřím že předvedeme i za 14 dní na finálovém turnaji v Praze.

  • Tým: Softball U13