Klub - Aktuality

Žačky jsou 5. v Extralize

Tým žaček o víkendu v Praze vybojoval na finálovém turnaji celkové 5. místo v extralize a zakončil tak svou první sezónu po "generační" obměně.

V začátku turnaje jsme nestačili na hráčky Trutnova, ale tento vývoj jsme předpokládali. Důležité bylo, že jsme proti Trutnovu nastoupili v pátek v 18:30 a odehráli zápas pod světly, protože rozhodující a nejdůležitější zápas nás čekal v sobotu opět pod světly od 18:00. To jsme nastoupili proti "domácím" SaBaT Praha v nejsilnější sestavě na prkně Robi, C Alex, 1B Zuza, 2B Julča, 3B Eli, SS Bára, LF Denča, CF Mari a RF "malá" Bára. Zápas byl vyrovnaný, postupně jsme si ale vytvořili mírní bodový náskok a důležité bylo, že jsme ho vždy dokázali ubránit i proto zkušeným pálkařkám Sabatu.  V základní části ligy jsou zápasy omezeny časem na 60 min+dohrávka, tady na finálovém turnaji se hrálo na 5 směn. Takže náš zápas s velkým Z trval 2 hodiny a přesto holky udržely koncentraci až do vítězného konce. Ve výborné atmosféře díky početné skupince fandů-rodičů dramatickou dohrávku za stavu 5:8 ukončila Robča společně s Alex stylově dvěmi SO!!!

Praktický nový tým se spoustou nováčků od prvních zápasů, které jsme odehráli na halových turnajích, přes zápasy v Extralize došel na konec sezony a nad všechna očekávání se stal 5. nejúspěšnejším  týmem v ČR!!! Stavíme na oporách - Zuze Alraumové a Báře Saviole, které přecházejí do kadetek a s nimi naši hru táhnou Robi Burkovičová s Alex Slanou. Velký krok v softballu letos udělaly i Bára Kozelská, Eli Poláchová, Mari Burkovičová, Julča Smetanová, Anička Lukšová, Denča Rafaelová, Klára Gavendová, Zoe Slaná, Zuzka Pláničková a Aneta Zdráhalová. VŠEM HOLKÁM patří velký dík o obdiv za snahu, odhodlání a srdce, které dávají do každého zápasu. Stejně tak za podporu a pomoc rodičům. 

  • Tým: Softball U13